Chokladmuffins med Bailey`s

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Chokladmuffins med härlig fyllning

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad
  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 80 gram florsocker
  • 20 gram mjöl
  • 75 gram mjölkchoklad
  • 4 msk ( 6 cl) Bailey`s
  • 6 muffinsformar
  • Till garnering
  • Florsocker
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 240 grader. Bryt den mörka chokladen i bitar och skär smöret i bitar. Smält detta på värme och blanda väl. Vispa ihop äggen och florsockret. Det ska bli ljusgult och skummigt. Blanda därefter ned den smälta chokladsmeten. Sikta ner mjölet och rör till en jämn smet. Smörj och mjöla muffinsformarna. Smält mjölkchokladen i en kastrull på svag värme. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smeten. Fördela mjölkchokladen i formarna och häll en msk bailey`s i varje muffinsform. Fyll sedan på med resten av smeten. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna några minuter innan du serverar dem. Garnera med siktat florsocker och jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 28 april 2008

    Mycket chokladsmak! Ska nog prova med ljus choklad nästa gång *ler*. Lite joxiga att få upp ur formarna, men vad smarriga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben