Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen genom en trådsil ner i äggsmeten. Rör försiktigt om till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp. Sockra ytan på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
Vispa eller rör samman äggula, smör, florsocker, riven choklad och Bailey´s mint chocolate likör till fyllningen.
Bred fyllningen över kakan och skär sedan ett snitt med en kniv längs med kakans långsida, ca 2 cm från kanten. Då är kakan lättare att rulla ihop.
Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av papperet. Rulla in rulltårtan i papperet och lägg den i en plastpåse i kylen. Skär rulltårtan i ca 2 cm breda bitar.
Ugn: 225°
och med grädde bättre