Chokladrulltårta med chokladmintfyllning

Chokladrulltårta med chokladmintfyllning

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 – 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 1 äggula
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 50 g mörk choklad, riven
  • 2 msk Bailey´s mint chocolate
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
    2. Sikta mjölblandningen genom en trådsil ner i äggsmeten. Rör försiktigt om till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
    3. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp. Sockra ytan på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
    4. Vispa eller rör samman äggula, smör, florsocker, riven choklad och Bailey´s mint chocolate likör till fyllningen.
    5. Bred fyllningen över kakan och skär sedan ett snitt med en kniv längs med kakans långsida, ca 2 cm från kanten. Då är kakan lättare att rulla ihop.
    6. Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av papperet. Rulla in rulltårtan i papperet och lägg den i en plastpåse i kylen. Skär rulltårtan i ca 2 cm breda bitar. Ugn: 225°

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nasiki 11 augusti 2011

    och med grädde bättre

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben