Chokladrulltårta med äppelfyllning

Serverar: 10 portioner

mumsig chokladrulltårta med lyxig äppelkräm inuti. Enkla ingredienser!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • Äppelkrämen
  • 4 goda äpplen
  • 2 msk vatten
  • 1-2 dl socker (beroende på äpplets sötma)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader
    2. Skala och finhacka äpplena. Koka upp vatten och äpplen och tillsätt socker under omrörning. Låt blandningen skjuda 3min. Ställ åt sidan.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten.
    4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca: 5 min.
    5. Lägg den gräddade tårtbottnen upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspappret ovanpå. (om det sitter fast kan du testa att pensla kallt vatten på pappret).
    6. Bred ut äppelfyllningen och rulla försiktigt ihop på långsidan till en rulle. In i kylskåpet och sen är det bara att mumsa!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben