Chokladrulltårta med mascarponekräm

Serverar: 12 portioner

Blir en stor rulle som jag rullar ihop från långsidan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Kräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron eller 2 lime
  • 1 msk citron eller limesaft
  • Dekoration
  • Siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner. Vänd ihop smeten varsamt och tillsätt mjölken.
    3. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
    4. Stjälp upp och dra av papperet försiktigt. Låt bottnen svalna under en fuktad bakduk.
    5. Rör ihop fyllningen, bred den över den kalla bottnen och rulla ihop från långsidan eller kortsidan om du vill ha en mycket stor rulle.
    6. Lägg den med skarven neråt och förvara den i kyl fram till serveringen.
    7. Sikta florsocker över.
    8. Tips: Lägg den fuktade bakduken över innan du drar av papperet så lossnar det galant.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben