Mascarponekräm med bärsås

Serverar: 4 portioner

En frisk avslutning på en basant middag.

Ingredienser

  • 150 g mascarpone
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • Bärsås
  • 200 g bär, tex hallon eller blåbär
  • 1 dl florsocker
  • 4 tsk pressad citron
  • 4 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt såsen svalna.
    2. Kör såsen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät bärsås. Vispa grädden fast.
    3. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.
    4. Häll krämen i portionsformar och låt stå i kylen minst 2 timmar. Häll över såsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    delikat 14 september 2008

    Jag testade det här receptet förra veckoslutet och det var riktigt gott. Mitt val av bär till bärsåsen var mindre lyckat. Jag använde nämligen krusbär och det blev onödigt surt. Nästa gång ska jag använda hallon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben