Grillad ananas med ingefära och mascarponekräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

God dessert efter grillningen

Ingredienser

  • 1 st ananas
  • Lite färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk kokos
  • Lite rom eller konjak
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta färsk ananas. Skala och dela ingefäran smått. Gör små snitt i fruktytan och stoppa in ingefärsbitarna. Trä upp på grillspett (2 till varje bit). Grilla under lock.
    2. Hacka pekannötterna. Fräs upp smör i en panna, fräs ihop farinsocker, hackade pekannötter och riven kokos. Lägg i en skål och rör ner mascarponeosten och en skvätt rom eller konjak. Servera krämen till den grillade ananasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben