Grillad ananas med jordgubbsparfait

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

Smarrig efterrätt!

Ingredienser

  • 1 färsk ananas
  • 3 msk florsocker
  • Valfri krydda att smaksätta med, t ex kanel, stjärnanis, svartpeppar eller kardemumma
  • 6 äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • Några jordgubbar
  • Instruktioner

    Börja med att vispa grädden till ett fast skum. Vispa sedan ägg, socker och vaniljsocker fluffigt, blanda i sylt och grädde. Smaka av om det behövs mer jordgubbssylt. Slå upp parfaiten i formar och frys minst 4 timmar, gärna över natten. Skala och skiva ananasen, pudra på florsocker och valfria kryddor. Grilla på het grill och servera tillsammans med parfaiten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben