Grillade revbensspjäll med honung & ingefära

Serverar: 4-6 portioner

Genom att koka spjällen dagen innan så blir de extra möra och går fort att grilla. Om du vill ha extra röksmak tillsätt rökt paprika, rökt chili eller några droppar hickory liquid smoke i kokvattnet.

Ingredienser

  • 1 ½ kg tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, delade
  • 1 msk salt
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • 20 svartpepparkorn
  • Honung- & ingefärsglaze
  • ½ dl honung, flytande
  • ½ dl soja eller teriyakisås
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk sambal oelek
  • 1-2 msk färsk ingefära, riven
  • Instruktioner

    Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så det just täcker. Koka upp och skumma om det behövs. Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 timme eller tills benen börjar lossna. Låt gärna köttet svalna i spadet. Passar bra att förbereda dagen innan, ställ hela grytan i kyl över natten. Buljongen går bra att spara och koka soppa på. Tänd grillen i god tid. Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat innan grillningen. Grilla spjällen hela eller i bitar, ca 3-4 minuter per sida. Pensla med glaze mot slutet av grillningen. Smaksättningen på glaze begränsas bara av fantasin, använd det som finns hemma tex går det bra att byta ut soja mot hoisinsås eller färdig barbecuesås och smaksätta med senap, äppeljuice, rökt paprika, torkad lök eller vitlök. Stugtips: Skaka ihop glazen i en burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    emillovisa 16 juni 2012

    Låter lätt och gott. Bra att kunna använda ingredienser, som finns hemma och att köttet kan förberedas dagen före. Ska prova receptet vid grillen i Midsommar. och även glacen till annat kött vi grillar. Tack för receptet. Kanske buljongen kan användas till morots- el. broccolisoppa. De enda sopporna jag brukar göra. Kanske någon har några andra förslag.

    tina_antonsson 6 november 2013

    Jättegott! Har gjort det ett antal ggr sedan förra sommaren. Kokar det alltid dagen innan. Detta tillsammans med rostade ugnsrotfrukter, sallad och coleslaw, mmm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben