Mascarponekräm och rabarberkompott med gott sting

Serverar: 4 portioner

Smaskens.

Ingredienser

  • Rabarberkompott
  • 500 g rabarber
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • Mascarponekräm
  • 1 burk mascarpone, 250 g
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering: citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Kompotten: Skala rabarbern om den är tjock och träig. Dela i ca 2 cm stora bitar. Skala och riv ingefära fint på rivjärn. Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. För att få en mer "crunchy" kompott, spara 1 dl av bitarna och lägg i när drygt halva koktiden gått. Häll på vatten. Sjud försiktigt i drygt 15 minuter till en fin kompott. Om kompotten känns blaskig, red med 1 tsk maizena, eller potatismjöl, utrört i 1 msk vatten. Krämen: Rör samman mascarpone, socker och vaniljsocker till en smidig kräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen.
    2. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben