Kräftsoppa med sting

Serverar: 4 portioner

Varför inte prova den här krämiga kräftsoppan som en variant till kokta eller gratinerade kräftor?!

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm stark curry
  • ½ tsk socker
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2½ dl mellangrädde
  • Kajennpeppar
  • Maizenaredning
  • Salt
  • 150 g kräftstjärtar i saltlag eller egna skalade kräftor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Tillsätt paprikapulver, curry och socker. Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning.
    2. Låt allt koka utan lock i 5 minuter. Sila och häll tillbaka i en ren gryta. Tillsätt resten av vattnet, grädden och kajennpeppar och koka ihop i ytterligare 5 minuter.
    3. Red av till lätt simmighet. Smaka av med salt och ev. mera kajennpeppar.
    4. Häll av kräftstjärtarna noga. Ta under några till garnering.
    5. Fördela resten i varma skålar och häll soppan över. Garnera med dill och några stjärtar.
    6. Servera genast med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Vekanabb 30 mars 2013

    Kanongod soppa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben