Mandelpaj med rabarberkompott

Serverar: 6-8 portioner

Småbarn bör inte äta för mycket rabarber eftersom den innehåller oxalsyra, som binder kalcium. Så gör hallonkompott istället om barnen ska äta.

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 burk lätt kesella
  • ½ dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Rabarberkompott
  • 3 rabarberstjälkar
  • 3 msk socker
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och arbeta in matfettet. Tillsätt ägget och sist mjölet. Arbeta till en jämn smet.
    2. Tryck ut degen i en smord och bröad form med löstagbar kant. Låt vila kallt ca 30 minuter.
    3. Grädda pajbottnen ca 30 minuter 200 C mitt i ugnen eller tills den känns genomgräddad. Låt den kallna.
    4. Blanda kesella och socker. Vispa grädden hårt. Rör ner den i kesellan. Bred den över den kalla kakan. Ställ kallt tills kakan ska serveras.
    5. Skölj och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Låt rabarbern mjukna på medelvärme. Låt sedan kompotten svalna.
    6. Fördela rabarern över pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben