Muffins med rabarberkompott

Serverar: 12 portioner

Gör en kompott av tex jordgubbar eller hallon som variation.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 droppar bittermandelarom eller 3 rivna bittermandlar
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Rabarberkompott
  • 150 g rabarber i mindre bitar
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser.
    2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smör och crème fraiche lite i taget.
    3. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggvispet.
    4. Fördela smeten i 12 mellanstora muffinsformar, gör ett hål i mitten och klicka i rabarberkompotten.
    5. Grädda i mitten av ugnen, 175º, i 20-25 minuter.
    6. Tips: Om du väljer tex jordgubbar eller hallon så uteslut vattnet och ta endast 1 msk strösocker. Vill man inte ha bittermandeln så är 1 tsk mald kardemumma ett mycket gott alternativ.
    7. Jag tog stora muffinsformar och fick 9 st.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben