Choklad och mandelpaj med vaniljglass

Pudra kakao över pajen innan du serverar den tillsammans med Carte d’Or vanilj och valnötskärnor.

Ingredienser

  • 2 liter Carte d’Or vanilj 2 pkt
  • 1 färdiggräddat pajskal, max 20 cm i diameter
  • 1 dl valnötskärnor
  • Fyllning
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 30 g osaltat margarin1 1/4 dl grädde
  • 3 lättvispade äggulor
  • 2½ dl vispad grädde
  • 1 msk krossad eller malen sötmandel
  • Instruktioner

    1. Smält choklad, margarin och grädde på svag värme i en tjockbottnad kastrull, låt den inte koka. Smeten ska bli slät.
    2. Tag kastrullen från värmen. Vispa försiktigt ner äggulorna i chokladsmeten.
    3. Häll upp smeten i en bunke och tillsätt mandeln under omrörning.
    4. Låt krämen svalna lite innan den vispade grädden vänds ner försiktigt. Rör om så att smeten blir slät.
    5. Fyll pajskalet med smeten och ställ kallt.
    6. Pudra kakao över pajen innan den serveras tillsammans med Carte d’Or vanilj och valnötskärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben