Fläder- och rabarberkompott med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Fläder, rabarber och jordgubbar...smaker gjorda för varandra. Kompotten kan göras klar dagen innan och förvaras i kylskåp.

Ingredienser

  • 300 g rabarber ansad
  • 5 st fläderblommor
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • 1½ dl strösocker
  • 500 g jordgubbar
  • Tillbehör
  • Eventuellt lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär rabarbern i bitar.
    2. Koka upp dem med fläderblommor, vin och socker. Låt sjuda under lock 10-15 min, tills rabarbern är mjuk men inte sönderkokt. Låt kallna. Ta sedan upp fläderblommorna.
    3. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna och blanda ner dem i den kalla kompotten.
    4. Servera eventuellt med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben