Fläder- och jordgubbssaft

Så gott och lite ovanligt. Inte så många som gör blandningen.

Ingredienser

  • 10 klasar fläderblommor
  • 1l jordgubbar
  • 1 citron
  • 1 kg strösocker
  • 15 g citronsyra
  • 1 l vatten
  • Natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka blommorna. Klipp bort de grövsta stjälkarna.
    2. Tvätta citronerna noga och skiva dem. Skölj jordgubbrna, snoppa och skiva dem.
    3. Koka upp vattnet, tillsätt strösockret och rör om tills det löser sig. Tillsätt citronsyran.
    4. Varva fläderblommor, jordgubbar och citroner i en stor bunke. Häll över det heta sockervattnet. Rör om.
    5. Låt det stå kallt i kylen 3 dygn. Rör om då och då. Sila saften. Beräkna ½-1 g (1-2 krm) natriumbensoat per liter färdig saft. Rör först ned natriumbensoat i lite av den färdiga saften, blanda sedan allt. Natriumbensoat kan uteslutas om saften ska frysas.
    6. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Saften håller längre om den fryses - fyll då inte flaskorna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben