Fläder och limepannacotta med jordgubbstopp

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 20 minuter

Gjorde detta recept till en buffé på min födelsedag! Gjorde succé, sommarfräsch!

Ingredienser

  • 3 dl Grädde
  • 1 dl röd mjölk
  • 3 msk Koncentrerad flädersaft
  • 1 lime (saft och rivet skal)
  • 1,5 gelatinblad
  • Ca 16 Färska jordgubbar
  • 3 msk Koncentrerad jordgubbssaft
  • 3 msk vatten
  • 1/2 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 min.
    2. Häll grädde, mjölk och flädersaft i en kastrull och hetta upp. Ta av från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och häll i gräddbladningen. Häll i limesaft och limeskal.
    3. Häll upp i potionsskålar, låt svalna lite och ställ sedan i kylen.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten precis som förut. Värm upp jordubbssaft och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner.
    5. Skär jordgubbarna i mindre bitar. När pannacottan i kylen fått en yta, skeda över jordgubbarna och häll försiktigt över saften. Ställ in i kylen ytterligare 2-3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    vanillalover 28 juni 2008

    Älskar pannacotta, men detta var outstanding den bästa av alla! Frisk, syrlig och underbart god efter en ganska maffig middag vi hade... /Marie

    lilas 23 april 2011

    Supergott!! Högsta betyg från oss! Mvh Lilas

    MartinaE 16 februari 2012

    God men inte tillräckligt söt i min smak..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben