Påskpannacotta med jordgubbstopp

Serverar: 5-6 portioner

Har precis tillverkat och smakat denna påskdessert, suveränt gott. Enkel att tillaga och tar du Gelésocker Multi till hjälp blir det ännu enklare att göra denna påskdessert, helt suveränt att använda detta Gelésocker.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl Gelésocker multi
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Gelétopp
  • 1 liten burk krossad ananas, 227 g
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • 3/4 dl Gelésocker multi
  • Marinerade jordgubbar
  • ca 3 dl jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    Häll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Fördela det i 5-6 portionsglas. Ställ det kallt att stelna. Lägg ananaskross med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och gelésocker. Låt det koka upp. Ställ det att svalna något. Fördela ananasgelén över pannacottan och jämna till ytan lite. Ställ det kallt att stelna. Ansa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Skölj och torka limen. Riv skalet fint. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Låt det stå en stund innan pannacottan toppas med bären.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    MammaMarita 1 november 2010

    Mmmmm så frisk och god!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben