Cheesecake med jordgubbstopp

Serverar: 10 portioner

En krämig cheesecake i bakelseform gör sig lika bra på kaffebordet som i picknickkorgen.

Ingredienser

  • 16 st digestivekex
  • 1 tsk kardemumma, mald
  • 150 g smör
  • 1 st citron, rivet skal och
  • 3/4 dl pressad saft
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st ägg
  • 0,8 dl florsocker
  • 0,8 dl jordgubbssylt
  • 10 st jordgubbar, små
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg. 2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen. 3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben