Fläderpannacotta med jordgubbstopp

Serverar: 10 portioner

Härligt fräsch dessert som kan förberedas och stå klar när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 7½ dl vispgrädde
  • ½ liter konc flädersaft
  • 2½ dl gelésocker multi
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3/4 apelsin, rivet skal
  • 3/4 liter jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 1 lime, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, saft, gelésocker, vaniljsocker och apelsinskal i en kastrull och koka i ½ minut. Häll upp i små portionsglas/skålar och ställ i kylskåp fram till servering, minst ett par timmar.
    2. Vid servering: Dela jordgubbarna i små bitar och blanda med socker och limeskal. Fördela blandningen på pannacottan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben