Fläderpannacotta

Serverar: 4 portioner

Servera gärna med myntakryddad fruktmix eller annan frukt till.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl Kesella med vaniljsmak
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
    2. Koka upp grädden och lägg ner de urkramade gelantinbladen.
    3. Rör om och låt svalna.
    4. Tillsätt vaniljsocker, Kesella, och flädersaften. Rör om och smaka av.
    5. Häll upp gräddkrämen i serveringsglas och ställ dem kallt ett par timmar så att pannacottan stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SofiKatarina 30 augusti 2010

    Nästa gång jag gör detta recept kommer jag att minska mängden gelatin och öka mängden fläder. Som den är nu är den aldeles för "stabbig" och smakar lite för lite fläder för att kallas fläderpannakotta. Smaken i övrigt är det inget fel på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben