Fläderpannacotta med färska bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Pannacotta är väl alltid gott?!

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk outspädd flädersaft
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 dl färska bär
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädden med socker och flädersaft i en kastrull, dra bort från värmen. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme i en annan kastrull. Strila ner det i gräddblandningen under omrörning så det inte blir klumpigt. Låt svalna under vispning, smaka av med vaniljsocker. Häll upp i 4 portionsformar och låt stå kallt minst 3 timmar. Stjälp upp på desserttallrik, garnera med bär och pudra florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben