Vit chokladcheesecake med färska bär

Serverar: 1 portioner

Jag älskar ju cheesecake

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 1 dl smält smör
  • 400 g Philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 200 g vit choklad
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. (1 form, 24 cm i diameter)
    2. Börja med bottnen, smula digestivekexen och blanda med smör. Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda vid 175°C i ca 3-4 minuter. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet. Blanda sedan i äggen ett i taget. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Häll sedan smeten i formen med digestivebottnen. Grädda vid 110°C i 50 minuter. Täck sedan kakan med crème fraiche och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera kakan kall med färska bär. Kakan går även bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ananasa 9 augusti 2012

    Godaste cheesecaken jag bakat, jo troligen godaste jag ätit också! Mums :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben