Vit chokladcheesecake med jordgubbsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Jag har valt att lägga i lite lime, för just vit choklad fungerar på otroligt bra med just lime.

Ingredienser

  • Botten
  • 350 g ekologiska digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 lime
  • Fyllning
  • 100 g vit blockchoklad
  • 200 g Philadelphiaost
  • 250 g kesella
  • 3 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Saften från en halv lime
  • Sås
  • 400 g jordgubbsmarmelad/sylt
  • Mynta
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    1. Botten: Smula digestivekexen (ett tips är att lägga kexen i en liten plastpåse och sen krossa med en kavel). Smältsöret och lägg sedan i kexen. Riv i skalet från en lime och saften av en halv lime. Lägg ut jämt i en form.
    2. Fyllning: Riv chokladen i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll smeten jämnt över formen med digestivebottnen. Ställ i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 min.
    3. Sås: Mixa allt med en mixerstav tills marmeladen/sylten får en mer rinnig konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Magda1997 9 januari 2016

    Vad är "Kesella?"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben