Chokladcheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Underbart god

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt ( 185 g) Bondkakor eller Digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad + 1 msk kokande vatten
  • (eller 1 msk gelatinpulver och 1/2 dl vatten)
  • 250 g block Choklad
  • 200 g Philadelfiaost
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk Vanillinsocker
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm.
    2. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker och gulor med färskosten.
    3. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen.
    4. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad. Eller garnera med ett choklad mönster
    5. Tips! Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    jessanpessan 31 juli 2008

    Det bästa jag ätit på länge, alla på jobbet tyckte att den var suverän!!! Jag hade dock choclate chip cookies i bottnen.

    barabbas 28 juni 2010

    Tack vilken god cheesecake gjorde den till midsommar . jag ger den 5 poäng.

    Heisjo 6 september 2011

    Jättegod!! Ska även testa att utesluta gelatinet och frysa den istället nästa gång. Rekommenderas varmt!

    isseluring 13 november 2012

    Tack för denna underbara cheesecaken!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben