Chokladcheesecake med vaniljsås

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 45 minuter

Choklad är aldrig fel.

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75g smör
  • Fyllning
  • 500g kesella
  • 2 ägg
  • 200g mörk choklad, 40% kakaohalt
  • Sås
  • 3dl gräddfil
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175grader. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner kexsmulorna. Tryck ut smulblandningen i botten på en rund form med löstagbar kant. Grädda i mitten i ugen i ca 7 minuter. Mixa kesella och ägg i matberedare till en jämn smet. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över ett vattenbad. Häll ner chokladen i matberedaren medan maskinen kör och mixa till en jämn smet. Häll chokladsmeten i formen och grädda i ytterligare 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
    2. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Servera kakan i bitar med såsen ringlad över. Pudra gärna lite kakao över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben