Fryst chokladcheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Underbart gott - speciellt med varm hallonsås och färska hallon till!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1½ dl mörkt Muscavadosocker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g Marabou Caribbean
  • Instruktioner

    1. Ta fram en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ta fram tre bunkar.
    2. Knäck äggen ett och ett, sära gulan från vitan och lägg i två olika bunkar. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
    3. Häll grädden i den tredje bunken och vispa med en ren visp så att den inte är rinnig.Skär itu vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna, lägg i bunken med äggulorna. Blanda ner philadelphiaosten och sockret i samma bunke och blanda väl.
    4. Smält chokladen försiktigt i en kastrull, låt den svalna lite grann innan du häller den i bunken med äggulorna, blanda.
    5. Blanda ner grädden, och vänd försiktigt ner äggviteskummet – och häll smeten i formen, täck över med aluminium- eller plastfolie och ställ sedan in formen i frysen där den ska stå över natten.
    6. Ta fram cheesecaken ca 30 minuter innan den ska ätas.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Tant_Anita 17 juni 2011

    Det kanske är jag som har snuskig fantasi, men ser inte bilden misstänkt likt ut som en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben