Fryst hallon- och marängtårta
En försvinnande god marängtårta som passar både vuxna och barn. En marängtårta som man förbereder i förväg och fryser in.
Ingredienser
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
Glass
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker
Dekoration
25 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, som mall.
- Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna men lämna 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar.
- Vispa grädden till glassen hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav. Rör ner det i grädden.
- Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Frys tårtan.
- Smält chokladen i vattenbad. Ta ut tårtan ur frysen. Ringla choklad över den översta marängbotten i ett vackert mönster. Ställ in formen i frysen igen.
- När tårtan är helt fryst kan man ta ut tårtan ur formen och förvara den i frysen inslagen i folie till festdagen.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Jättegod! Fick toppbetyg på möhippan där den bjöds på.
kan man fuska o köpa färdig marängbotten tro???
Det är klart att det fungerar med färdiga bottnar!
Jättegod, kan verkligen rekommenderas! Jag gjorde på färdiga bottnar och dekorerade med "chokladflakes" Tänk på att ta fram den i god tid innan den ska ätas bara :D
Den här tårtan var jättegod och lättgjord och kommer att bakas igen vid fler tillfällen här hemma. Jag fuskade genom att använda färdigköpta marängbottnar och råkade visst glömma äggulorna i glassmeten, men slutresultatet blev ändå smaskigt.
Tänkte prova att göra denna tårta, ser jättegod ut! Har inte kesella hemma, måste man ha det eller kan man ta i något annat?
Du kan göra annan glassmet t.ex 3 dl vispgrädde 3 ägg 1 tsk vaniljsocker 5 msk florsocker 200-300 g hallon Om du använder frysta hallon, låt dem ligga framme lite så de tinar lite grann. Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret. Tillsätt hallonen och vispa lite så att hallonen mosas lite grann men inte helt och smeten blir röd. Vispa grädden. Rör ner grädden i hallonsmeten.