Hallon- och chokladscones

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mums va gott. Snåla inte med hallon och choklad. Ha koll på dem i ugnen, får inte bli för torra.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.25 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl råsocker
  • 70 g kallt smör
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 70 g hackad choklad
  • 75 g frysta hallon
  • Vispat ägg till pensling
  • Råsocker till pensling
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.Tillför smöret. Vispa ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder. Rulla små bollar av degen, platta till och lägg på bakplåt. Pensla ägg och strö över lite råsocker. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben