Hallon- och chilikladdkaka

Serverar: 12 portioner

Mycket läcker, rekommenderas varmt.

Ingredienser

  • Hasselnötsbotten
  • 350 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • 2,5 dl råsocker
  • 120 g smör
  • 0,4 dl vetemjöl
  • Hallon- och chilitryffel
  • 180 g mörk choklad, finhackad
  • 180 g mjölkchoklad, finhackad
  • 120 g hallon, frysta
  • 2 röda chili, finhackad
  • 1,9 dl grädde
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till hasselnötsbottnen och tryck ut i en form med löstagbar kant (cirka 20 cm i diameter).
    2. Baka i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.
    3. Koka upp grädde, hallon och smör och chili – häll koket över den finhackade chokladen. Mixa tryffeln slät och häll den varm över hasselnötsbotten.
    4. Ställ i kyl till nästa dag. Dekorera med hallon och chokladflagor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben