Hallon- och blåbärsmoussetårta

Serverar: 10 portioner

Mums..

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 5 blad gelatin
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten som mäter ca 23 cm i diameter. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan, lite i taget. Rör smeten slät mellan varven tills du får en slät konsistens.
    2. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 min. Lossa den kalla kakbottnen och diska ur formen. Lägg därefter tillbaka bottnen i formen.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa äggulor och florsocker vitt och poröst. Vispa därefter grädden.
    4. Passera hallonen genom en sil med hjälp av baksidan på en sked. Den passerade bärmassan bör bli 2 deciliter.
    5. Låt gelatinbladen droppa av och smält dem färefter på svag värme i ca 1 dl av bärmoset. Blanda med resterande bärmos.
    6. Vänd ner den vispade grädden i äggvispet och tillsätt bärmoset under omrörning. Rör smeten slät. Vänd sist ner blåbären. Bre ut moussen jämnt i formen och ställ kylsåpskallt att stelna i ca 2 timmar eller längre.
    7. Lossa tårtan ur formen och garnera med färska bär. Sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben