Hallon- och rabarberdessert
Fick tipset på dessa fina kakor i burk av min vännina. Roligt och annorlunda att servera kakorna i. Leta runt i era skåp, ni hittar säkert något fint, t.ex. matburkar, glögglas m.m.
De är inte svåra att göra, kan förberedas dan innan om man vill.
4-6 stycken beroende på storlek på glasburk.
Ingredienser
Botten
3 msk smör, smält
10 st Maryland cookies
Hallon- och rabarberkompott
7 dl rabarber, hackade i bitar
3 dl hallon
2 dl strösocker
Ostkräm
200 g Philadelphiaost
2 dl vispad grädde
1.25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Krossa kakorna och blanda sedan ner smöret.
Täck botten av dina glasburkar med kaksmulet.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull på hög värme på spisen.
Rör om hela tiden tills saften börjar släppa ur bären.
Sänk värmen till medelhög och låt sjuda i 10 minuter.
Häll upp på tom burk och låt svalna helt.
- Rör ihop ost och strösocker.
Vispa grädden till toppar bildas.
Blanda ostkrämen med den vispade grädden.
Skeda ner ostkrämen över botten i dina glasburkar.
Låt stå i kylskåp 2-3 timmar.
Häll sedan på kompotten på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)