Hallon- och rabarberdessert

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Fick tipset på dessa fina kakor i burk av min vännina. Roligt och annorlunda att servera kakorna i. Leta runt i era skåp, ni hittar säkert något fint, t.ex. matburkar, glögglas m.m. De är inte svåra att göra, kan förberedas dan innan om man vill. 4-6 stycken beroende på storlek på glasburk.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 msk smör, smält
  • 10 st Maryland cookies
  • Hallon- och rabarberkompott
  • 7 dl rabarber, hackade i bitar
  • 3 dl hallon
  • 2 dl strösocker
  • Ostkräm
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl vispad grädde
  • 1.25 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Krossa kakorna och blanda sedan ner smöret. Täck botten av dina glasburkar med kaksmulet.
    2. Lägg alla ingredienser i en kastrull på hög värme på spisen. Rör om hela tiden tills saften börjar släppa ur bären. Sänk värmen till medelhög och låt sjuda i 10 minuter. Häll upp på tom burk och låt svalna helt.
    3. Rör ihop ost och strösocker. Vispa grädden till toppar bildas. Blanda ostkrämen med den vispade grädden. Skeda ner ostkrämen över botten i dina glasburkar. Låt stå i kylskåp 2-3 timmar. Häll sedan på kompotten på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben