Jordgubb-och rabarberdessert

Serverar: 4 portioner

Vårlig efterrätt med syrlig rabarber- jordgubbskompott, och söta mandelbiskvier. Lättgjord.

Ingredienser

  • 6-8 dl rabarber i bitar
  • 3 dl skivade jordgubbar
  • 1 dl vit sirap
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ dl crème fraiche
  • 2 dl mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Koka rabarber, sirap och kanel i 5-6 minuter. Låt svalna. Blanda ner de skivade jordgubbarna. Vispa grädden och blanda sen i crème fraiche och vaniljsocker.
    2. Fördela kompotten i glas. Klicka på gräddblandningen och strö över mandelbiskvier.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben