Rabarberdessert med aprikos och mandel

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Ny smakkombination! Jag har bytt ut stjärnanis mot kanelstång.

Ingredienser

  • 4 stänglar rabarber
  • 7 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 2 dl gelésocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 aprikoshalvor på burk
  • Flagad rostad mandel
  • Instruktioner

    Skölj och skiva rabarbern i 3 cm bitar. Koka upp vattnet och kanelstången och lägg i rabarberbitarna tills rabarbern börjar mjukna. Häll i gelésockret, rör om och koka upp . Sjud 1 minut. Fördela i portionsskålar och låt svalna. Detta kan man göra dagen innan. Vispa grädden och lägg en klick över rabarbern. Placera aprikosen på grädden och strö över den flagade rostade mandeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben