Kladdkaka med mandlar och aprikoser som ger energi
Serverar:
4-6 portioner
Gott som godis
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
1/2 dl finhackade torkade aprikoser
1/2 dl grovhackade mandlar
1/2 dl finhackade dadlar eller russin
5 msk kakao
125 g smält smör eller margarin
2 dl glutenfritt mjöl (alt 1 dl vanligt vetemjöl)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj en form, 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner aprikoser, mandel, dadlar eller russin, kakao, matfett och mjölet.
Häll i formen, grädda ca 35 minuter mitt i ugnen.
Kakan ska vara lite kladdig när den kommer ut från ugnen.
Liknande recept
Kladdkaka med aprikoser
8
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Brända mandlar med marsipan
30
1
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!