Kladdkaka med mandlar och aprikoser som ger energi

Serverar: 4-6 portioner

Gott som godis

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1/2 dl finhackade torkade aprikoser
  • 1/2 dl grovhackade mandlar
  • 1/2 dl finhackade dadlar eller russin
  • 5 msk kakao
  • 125 g smält smör eller margarin
  • 2 dl glutenfritt mjöl (alt 1 dl vanligt vetemjöl)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Smörj en form, 26 cm i diameter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner aprikoser, mandel, dadlar eller russin, kakao, matfett och mjölet.
    4. Häll i formen, grädda ca 35 minuter mitt i ugnen.
    5. Kakan ska vara lite kladdig när den kommer ut från ugnen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben