Kladdkaka med aprikoser

Serverar: 8 portioner

En härligt saftig kaka som passar både till eftermiddagsfikat och till dessert.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¾ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl crème fraiche
  • 150 g torkade aprikoser
  • Till servering så välj något gott som t.ex. blandade bär, vaniljglass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en liten skål.
    2. Tillsätt mjölblandning, crème fraiche och smör i äggsmeten. Rör till en slät smet. Hacka aprikoserna grovt och vänd ner dem i smeten.
    3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diam. Grädda kakan i mitten av ugnen 20-30 min. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna helt så den stelnar till och blir lättare att skära.
    4. Siktiga över kakao och garnera gärna med bär. Servera med glass eller grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben