Enkel och god rabarberdessert. Går bra att använda frysta rabarber.
Ingredienser
500 g skurna rabarberstjälkar
1 dl okokt ris,går bra med både runda och långkorniga gryn
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
Till serveringen
Kylskåpskall grädde
Instruktioner
Ugn 175º.
Lägg rabarbern i en kastrull med ytterst lite vatten (3/4 dl) och strö på 1/2 dl av sockret. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Koka riset efter anvisningen på förpackningen och lägg de avrunna grynen i en smord ugnssäker form. Täck riset med rabarbern.
Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt det resterande sockret i ett par omgångar under fortsatt vispning. Marängmassan ska vara styv och blank när du klickas över rabarbern.
Ställ in formen mitt i ugnen och låt marängen få färg, det kan ta 15–20 minuter. Servera med grädde.