Jättegod rabarberpaj, som min före detta chef bjöd på. Det blev utdelning av recept efteråt!
Ingredienser
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 tsk maizena
10 späda rabarberstjälkar
Lite socker
100 g riven mandelmassa
Flagad mandel
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop vetemjöl, strösocker och bakpulver. Blanda i det avsvalnade smöret.
- Häll den lösa smeten i en pajform. Tryck upp den mot kanten med hjälp av mjöldoppad tumme.
- Blanda maizena med strösockret och strö över den ogräddade pajen. Skär rabarberstjälkarna i 2 cm bitar och lägg ovanpå. Strö lite socker ovanpå och fördela den rivna mandelmassan och den flagade mandeln däröver.
- Grädda i 200* ca 30 minuter. Servera pajen ljummen med glass eller lätt vispad grädde till.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Har gjort din paj idag men mina rabarber är så små än så jag tog frusna. Håller med dig att den var jättegod och lättsam att göra. Högsta poäng från mig.
Tack för din kommentar ! Roligt att du gillad den. Ha en skön söndag och fortsatt bra vecka !
gör pajen nu för andra gången! Perfekt balans mellan sött och surt :-) och för mig som både älskar kakor och mandelmassa kan det inte bli annat än högsta betyg
Jättegod paj! Rekommenderas starkt :-)