Rabarberpaj

Serverar: 6-8 portioner

Mycket god och enkel göra.

Ingredienser

  • 5-6 rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • Pajdeg
  • 3/4 dl strösocker
  • 225 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • Att servera till
  • Vaniljsås eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i smord ugnssäker form. Blanda socker med potatismjöl och strö det över rabarbern. Smält margarinet. Rör ner mjöl, socker och havregryn. Tryck ut degen över rabarbern. Ställ in i ugn 225 grader ca 20 minuter. Ska vara gyllenbrun när den är klar - Inte för mörk.
    2. LYCKA TILL!!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (8)

    anki54 13 november 2008

    Hej Rabarberpajen är jätte god. Jag tar i kanel och vanijsocker i min Mvh Anki

    ritaj 26 maj 2010

    Hej Rabarberpajen var jättegod, en klar femma av alla som smakat den. Är lätt att göra vilket också är bra. Hälsningar ritaj

    Metbacksfru 3 juni 2010

    Jättemumsig paj! :D Enkel att göra och kalasgod - alla som ätit den har gillat den!

    Blondie76 9 juni 2010

    Super god paj..hela familjen älskade den....

    Lena 14 juni 2010

    Denna blev kanon god och ja fick mycke beröm av jobbar kompisarna så helt klart en femma (synd att man inte kan ge högre poäng) Mvh Lena

    Nilina 1 juli 2010

    Suverän paj! Skickade just ut maken att hämta in mer rabarber att frysa in så vi kan baka denna goda paj vid betydligt fler tillfällen!

    aattaa 4 juli 2010

    Den bästa rabarberpajen jag ätit.Dom jag bjudit på denna paj vill alla ha receptet. Högsta betyg från skåne.

    kekke46 6 juli 2010

    Å så god din rabarberpaj var har gjort den idag. Enkel och lättsamm att göra. Håller med de andra om poängen. Tack för receptet

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben