Rabarberpaj med jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Att kombinera rabarbern med jordgubbar och kanel har jag lärt mig från min mor – som lärde sig detta i USA. En helt underbar kombination som jag verkligen rekommenderar. Och rabarbern bara växer...

Ingredienser

  • Deg
  • 180 g vetemjöl
  • 120 g osaltat smör
  • 60 g strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 400 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 - 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Smulor överst
  • 40 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 40 g socker
  • Blanda ihop till smulor
  • Instruktioner

    1. Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren. Kör till det bildas en degboll. Du kan självklart göra degen för hand. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.
    2. Skala och skär rabarber i ca 2 cm bitar. Varva rabarberbitarna och de skurna jordgubbarna med en blanding av socker och potatismjöl. Smaksätt med kanel. Lägg fruktblandningen i pajskalet, strö över "smulorna" och grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
    3. Servera ljummen eller kall, med glass eller turkisk/grekisk yoghurt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (2)

    Jwanaa 24 april 2010

    Låter jätte gott! Får man använda frysta jordgubbar?? Kram Jwana :)

    samoni 23 augusti 2010

    Fantastiskt god 2 smaker som passar ihop, gjorde även med rabarber och blåbär inte dummt alls.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben