Att kombinera rabarbern med jordgubbar och kanel har jag lärt mig från min mor – som lärde sig detta i USA. En helt underbar kombination som jag verkligen rekommenderar. Och rabarbern bara växer...
Ingredienser
Deg
180 g vetemjöl
120 g osaltat smör
60 g strösocker
1 äggula
Fyllning
400 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk potatismjöl
1 - 1 ½ dl strösocker
1 tsk kanel
Smulor överst
40 g smör
50 g vetemjöl
40 g socker
Blanda ihop till smulor
Instruktioner
Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren. Kör till det bildas en degboll. Du kan självklart göra degen för hand. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.
Skala och skär rabarber i ca 2 cm bitar. Varva rabarberbitarna och de skurna jordgubbarna med en blanding av socker och potatismjöl. Smaksätt med kanel. Lägg fruktblandningen i pajskalet, strö över "smulorna" och grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
Servera ljummen eller kall, med glass eller turkisk/grekisk yoghurt.
Låter jätte gott! Får man använda frysta jordgubbar?? Kram Jwana :)
Fantastiskt god 2 smaker som passar ihop, gjorde även med rabarber och blåbär inte dummt alls.