Rabarberdessert med vit choklad

Serverar: 4 portioner

150 kalorier per portion Den vita chokladen i den här krämiga fruktdesserten gör den lite extra lyxig.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk fruktsocker
  • ½ dl vatten
  • 60 g vit choklad
  • 1 ½ dl färdig vaniljkräm med låg fetthalt
  • Citronmelissblad till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka på svag värme 12-15 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt kallna.
    2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter. Lyft skålen från värmen.
    3. Blanda vaniljkrämen med chokladen. Vänd slarvigt ner rabarbern i krämen.
    4. Skeda upp krämen i fyra glas eller portionsskålar. Låt dem stå i kylskåp minst 30 minuter.
    5. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben