Fryst rabarberdessert med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Nästan som en glassbomb är denna enkla dessert. Gör den dagen före eftersom den behöver stå minst 4 timmar i frysen.

Ingredienser

  • 150 g ansad rabarber
  • ½ dl socker
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl vaniljvisp
  • Tillbehör
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda med sockret i en kastrull och låt smälta på svag värme. Låt kallna.
    2. Vispa samman äggulor och florsocker. Vispa vaniljvispen fast. Blanda den med äggsmeten och vänd ner rabarbern. Häll i en liten form och ställ i frysen över natten eller minst 4 timmar.
    3. Rensa och halvera jordgubbarna. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp desserten på ett serveringsfat. Garnera med jordgubbarna.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben