Jordgubbar med smak av Thailand och fryst kokos

Serverar: 4 portioner

Låter gott, ska prova den snart.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 röd chilifrukt, torkad utan kärnor
  • 2 tsk salt
  • 1-2 msk socker
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • Sesamflan, från affären
  • Instruktioner

    1. Rensa jordgubbarna.
    2. Mixa chili, salt och socker i en kaffekvarn eller en mortel; smaka av med salt och socker. Blandningen ska vara salt, söt och het utan att ta över smaken helt. Strö blandningen över jordgubbarna.
    3. Blanda kokosmjölk och honung och ställ i frys minst 2-3 timmar.
    4. Gör kokosflager med hjälp av en gaffel av den frysta kokosmassan och servera till jordgubbarna. Servera gärna med sesamflan till också, de finns i asiatiska butiker.
    5. Vinförslag: 7392 Reymos, Spanien

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben