Kycklingsoppa med smak av kokos och lime

Serverar: 4 portioner

Kycklingsoppa med smak av kokos och lime

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer , ca 150 g
  • 8 champinjoner
  • 1 squash
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 ½ dl vatten
  • 3 msk Touch of taste THAI kycklingfond
  • 1 ½ tsk ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk , 400 g
  • ½ lime
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna, skär champinjonerna i bitar, finhacka chilin och riv ingefäran. Fräs allt i oljan. Skala squashen, skär i små tärningar och lägg i kastrull.
    2. Tillsätt vatten, ingefära, salt och fond. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa med handmixer till slät konsistens. Slå på kokosmjölk och pressa i lime.
    3. Tillsätt kyckling- och champinjonfräset. Låt soppan koka upp. Smaka ev. av med mer salt och fond. Servera med fint klippt koriander på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Einamia 27 december 2012

    Kanske något för läsklubben. Köp till det indiska brödet naan som du köper färdigt, finns bland de asiatiska prylarna i affären. Värm lite i ugnen och servera med lite smör...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben