Kyckling i lime och kokos

Serverar: 2-3 portioner

Härligt recept på en mumsig, snabb, enkel rätt. Välj vilken styrka du vill ha på chili genom att kärna ur den. Om man ändå lyckats få rätten för kryddstark så är det lindrande att äta något sött, t ex ananas eller annan mycket söt frukt.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst av frigående kycklingar eller
  • 1 stort kycklingbröst av majskyckling
  • Skal och juice av 1 stor lime (eller 2 små)
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 4 rågade msk färsk koriander (eller persilja)
  • 4 salladslökar skurna i 2,5 cm bitar, använd även det gröna på löken
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära kycklingen i portionsstora munsbitar, lägg dem i en skål tillsammans med limeskal och juice. Blanda noga och låt köttet vila i marinaden i minst 1 timma.
    2. Hetta upp oljan i en wokpanna eller annan stor stekpanna, det ska vara rejält varmt, stek kycklingen i 3-4 minuter tills de har fått fin färg.
    3. Tillsätt chili och låt det steka i 1 minut, tillsätt övriga ingredienser och låt steka i ytterligare 2 minuter. Se till att kycklingen är ordentligt genomstekt.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben