Etelhems kyckling i kokos

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Blir som en sopp-gryta beroende på hur mycket man väljer att lägga i. Blir riktigt stark om man vill, öka på ingefäran, chilin och currypastan. Man kan eventuellt tillsätta räkor också - antingen som ersättare för kycklingen eller kompliment.

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar
  • 4 schalottenlökar
  • 100 g böngroddar
  • 1/2 lime i tunna skivor
  • 2 avokados
  • 1 paprika
  • Soppan
  • 2 kycklingfiléer (300 g)
  • 1 msk jordnötsolja
  • 5 cm ingefära i tunna skivor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 röd chili
  • 2 msk röd eller grön currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 - 2 msk fisksauce (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Skär lök, lime, avokado och paprika i tunna skivor, lägg åt sidan.
    2. Strimla kyckling filéerna i strimlor eller kuber.
    3. Skiva sedan ingefära, vitlök och chili i tunna skivor - fräs i en kastrull tillsammans med currypastan. Bubbla ordentligt.
    4. Koka upp vatten i en vattenkokare.
    5. Lös buljongtärningen i vattnet och tillsätt kokosmjälken i kastrullen - koka upp igen.
    6. I med fisksaucen och lägg i kycklingen - låt koka i 5 - 7 minuter.
    7. Servera soppan/grytan varm i en stor kastrull och tillbehören i småskålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 22 juli 2011

    Lite svårt att lämna omdöme på denna maträtt även om jag tyckte det var jättegott så ändrade jag om i receptet pga matintolerans.. Min färdiga rätt ser därför betydligt tråkigare, blekare och "beige-are" ut än vad originalet skulle gjort. Jag bytte ut paprikan mot vattenkastanjer och fick hoppa chilin och currypasta :( Tog mango chutney, indisk gul curry och citrongräs istället.. Men tack för inspirationen och grundreceptet! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben