Etelhems kyckling i kokos
Blir som en sopp-gryta beroende på hur mycket man väljer att lägga i. Blir riktigt stark om man vill, öka på ingefäran, chilin och currypastan. Man kan eventuellt tillsätta räkor också - antingen som ersättare för kycklingen eller kompliment.
Ingredienser
200 g äggnudlar
4 schalottenlökar
100 g böngroddar
1/2 lime i tunna skivor
2 avokados
1 paprika
Soppan
2 kycklingfiléer (300 g)
1 msk jordnötsolja
5 cm ingefära i tunna skivor
2 vitlöksklyftor
1/2-1 röd chili
2 msk röd eller grön currypasta
4 dl kokosmjölk
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 - 2 msk fisksauce (kan uteslutas)
Instruktioner
- Skär lök, lime, avokado och paprika i tunna skivor, lägg åt sidan.
- Strimla kyckling filéerna i strimlor eller kuber.
- Skiva sedan ingefära, vitlök och chili i tunna skivor - fräs i en kastrull tillsammans med currypastan. Bubbla ordentligt.
- Koka upp vatten i en vattenkokare.
- Lös buljongtärningen i vattnet och tillsätt kokosmjälken i kastrullen - koka upp igen.
- I med fisksaucen och lägg i kycklingen - låt koka i 5 - 7 minuter.
- Servera soppan/grytan varm i en stor kastrull och tillbehören i småskålar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Lite svårt att lämna omdöme på denna maträtt även om jag tyckte det var jättegott så ändrade jag om i receptet pga matintolerans.. Min färdiga rätt ser därför betydligt tråkigare, blekare och "beige-are" ut än vad originalet skulle gjort. Jag bytte ut paprikan mot vattenkastanjer och fick hoppa chilin och currypasta :( Tog mango chutney, indisk gul curry och citrongräs istället.. Men tack för inspirationen och grundreceptet! :)