Fisksoppa med kokos och lime

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En värmande soppa med ett härligt sting med inspiration från asien. Lika lätt att göra som att äta.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g kokosmjölk
  • 1 dl kokosgrädde
  • Skalet och saften från 2 limefrukter
  • 1 msk sambal oelek
  • 600 g vit fisk
  • 1 tsk malen ingefära
  • Chilipulver efter smak
  • 1-2 dl vattenkastanjer
  • 4 dl kokt bulgur
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull, lös upp buljongen i vattnet. Pressa ner vitlöksklyforna i buljongen.
    2. Tillsätt kokosmjölken och kokosgrädden och rör om tills alla klumpar är upplösta. Tillsätt skalet och limesaften, sambal oelek, chilipulver och ingefära. Låt koka upp
    3. Skär fisken i tärningar och låt dem koka med i soppan tills de är genomkokta, ca 10-15 minuter beroende på storleken på fiskbitarna.
    4. Tillsätt vattenkastanjer och bulgur och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fenka 2 maj 2013

    Vad är kokosgrädde?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben