En god tårta med vit blockchoklad och jordgubbar lätt att göra och bra att ha i frysen nu på sommaren.
Ingredienser
6 dl vispgrädde
200 g vit blockchoklad
2 ägg
200 g frysta jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
Instruktioner
Vispa grädden kraftigt.
Smällt blockchokladen i vattenbad och tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda sedan i hälften av den vispade grädden.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
Mixa jordgubbarna och tillsätt resten av grädden, florsocker och citronsaften. Bred ut krämen över chokladsmeten och dra med en gaffel så att skikten blandas med varandra,
Önskar man bara chokladen i botten kan man frysa den en stund och sedan breda ut krämen ovanpå.
Den skall stå i frysen minst 4 timmar innan den är klar. Ta ut den ca 30 minuter innan den ska ätas.
den hära ska jag göra till skolavslutningen´s fikat =)
Annrixa16 juni 2011
Rekommenderas starkt! De gånger jag har gjort den har den haft strykande åtgång! Fantastiskt god!
s4llyy9 juli 2011
super god gjorde den till ett barnkalas och den blev genast populär ,tack !
MixMaxA27 oktober 2011
Den blev jättegod! problemet vi hade var bara att jordgubbsdelen blev hårdare fryst än choklad delen eftersom det är mer vätska i den. Tips är att ha ett tårtfat med lite kant på eftersom den vita delen smälter fortare :)
Ser jättegod måste testas :)
den hära ska jag göra till skolavslutningen´s fikat =)
Rekommenderas starkt! De gånger jag har gjort den har den haft strykande åtgång! Fantastiskt god!
super god gjorde den till ett barnkalas och den blev genast populär ,tack !
Den blev jättegod! problemet vi hade var bara att jordgubbsdelen blev hårdare fryst än choklad delen eftersom det är mer vätska i den. Tips är att ha ett tårtfat med lite kant på eftersom den vita delen smälter fortare :)