Hallon- och vitchokladmuffins

Serverar: 15 portioner

Jag tog i 100 g vit choklad i stora bitar. Med mycket hallon i tycker jag att det blev alldeles lagom sött.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 50-100 g hackad vit choklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet.
    2. Rör ner hackad choklad. Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffins.
    3. Grädda ca 15-20 min, ugn 200°.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Mollianna 6 april 2009

    Gott!

    mirjanagn 7 maj 2009

    Dem hära muffinsarna ska jag baka imorgon och ta med ut på våran båt här på Mallorca på Lördag! :D

    nyborjarn86 5 december 2010

    Blev helt perfekta! :) tack för ett super recept! rekommenderas! hela familjen mumsade i sig dem! :) hade i ganska mycket hallon och ringlade över lite vit choklad efter att de svalnat lite...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben