marängtårta

Serverar: 10 portioner

en god midsommar tårta

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 2 tsk ättiksprit ( 12 %)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl socker
  • GARNERING
  • 100 g mörk choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 - 3 liter bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Vispa äggvitor, ättika och vaniljsocker till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa igen tills blandningen är hård och blank. 3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en ring på ca 30 cm i diameter. Bre ut marängsmeten. 4. Sänk ugnsvärmen till 125°C och sätt in marängen. Grädda den i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt marängen svalna. 5. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och ringla den över marängen. Vispa grädden och ansa bären. Dekorera tårtan precis innan det är dags att servera den.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben