Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar
Serverar: 6-8 portioner
Tid: 4 timmar
Mycket god och sommrig. Tillagningstiden står som 4 timmar pga att tryffeln ska stelna. Annars tar det ca 10-15 minuter.
Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta tinade hallon eller 5 dl färska
Garnering
½ l jordgubbar
2 dl färska hallon
Instruktioner
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min
Vispa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Gjorde denna nu i sommar och den var så enkel och så god. Tyvärr tog jag mörk choklad vilket blev lite väl stark chokladsmak
Kimberly782 augusti 2014
Kul att du tyckte om den :)
Kan tänka mig att mörk choklad inte blir så bra i den här tårtan. Men jag rekommenderar dig att prova den igen men då med mjölkchoklad enl receptet, då blir den riktigt riktigt god :)
Gjorde denna nu i sommar och den var så enkel och så god. Tyvärr tog jag mörk choklad vilket blev lite väl stark chokladsmak
Kul att du tyckte om den :) Kan tänka mig att mörk choklad inte blir så bra i den här tårtan. Men jag rekommenderar dig att prova den igen men då med mjölkchoklad enl receptet, då blir den riktigt riktigt god :)