Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 4 timmar

Mycket god och sommrig. Tillagningstiden står som 4 timmar pga att tryffeln ska stelna. Annars tar det ca 10-15 minuter.

Ingredienser

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 1/4 + 3 dl vispgrädde
  • 250 g frysta tinade hallon eller 5 dl färska
  • Garnering
  • ½ l jordgubbar
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min
    2. Vispa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
    3. Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
    4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1
    3.3
    40 min
    6-10
    2

    Kommentarer (2)

    anluk 1 augusti 2014

    Gjorde denna nu i sommar och den var så enkel och så god. Tyvärr tog jag mörk choklad vilket blev lite väl stark chokladsmak

    Kimberly78 2 augusti 2014

    Kul att du tyckte om den :) Kan tänka mig att mörk choklad inte blir så bra i den här tårtan. Men jag rekommenderar dig att prova den igen men då med mjölkchoklad enl receptet, då blir den riktigt riktigt god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben